دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

اندیشکده‌های اروپایی خواستار تجدیدنظر آمریکا درباره برجام شدند

نوزده اندیشکده اروپایی در بیانیه‌ای روز چهارشنبه خواستار تجدید نظر دولت ترامپ درباره توافق هسته‌ای برجام شدند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 09
کد خبر: ۱۰۶۵۰
به گزارش  راهبرد معاصر ، مدیران ۱۹ اندیشکده اروپایی در بیانیه‌ای روز چهارشنبه خواستار تجدید نظر دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا درباره «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) شدند.

مدیران این اندیشکده‌ها در این بیانیه تصریح کرده‌اند نگرانی‌های ترامپ درباره برجام کاملاً نابجا نیستند اما او احتمالاً با خروج از این توافق به هیچ کدام از اهدافش ذیل این توافق دست پیدا نخواهد کرد.

نگارندگان تصریح کرده‌اند خروج از برجام به تلاش‌ها در زمینه منع اشاعه لطمه زده، ارزش دیپلماسی چندجانبه را تضعیف می‌کند و قوانین و نهادهای بین‌المللی را ضعیف می‌کنند.

«برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) تیرماه سال 1394 میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت .

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می سال گذشته (۱۸ اردیبهشت‌ماه 1397)  به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌ها علیه ایران را پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا احیا خواهد کرد.

دولت ترامپ که وعده داده بود به سرعت صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند در ماه‌های بعد از این تهدید عقب‌نشینی کرد و آبان‌ماه سال گذشته 8 کشور از جمله چین را از تحریم‌ها معاف کرد.

کاخ سفید علی‌رغم این اخیراً اعلام کرده قصد ندارد معافیت‌های مربوط به خرید نفت از ایران را که در اردیبهشت‌ماه سال جاری به پایان می‌رسند در ضرب‌الاجل جدید تمدید کند.

فارس
ارسال نظر