واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

اندیشکده‌های اروپایی خواستار تجدیدنظر آمریکا درباره برجام شدند

نوزده اندیشکده اروپایی در بیانیه‌ای روز چهارشنبه خواستار تجدید نظر دولت ترامپ درباره توافق هسته‌ای برجام شدند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 09
کد خبر: ۱۰۶۵۰
به گزارش  راهبرد معاصر ، مدیران ۱۹ اندیشکده اروپایی در بیانیه‌ای روز چهارشنبه خواستار تجدید نظر دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا درباره «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) شدند.

مدیران این اندیشکده‌ها در این بیانیه تصریح کرده‌اند نگرانی‌های ترامپ درباره برجام کاملاً نابجا نیستند اما او احتمالاً با خروج از این توافق به هیچ کدام از اهدافش ذیل این توافق دست پیدا نخواهد کرد.

نگارندگان تصریح کرده‌اند خروج از برجام به تلاش‌ها در زمینه منع اشاعه لطمه زده، ارزش دیپلماسی چندجانبه را تضعیف می‌کند و قوانین و نهادهای بین‌المللی را ضعیف می‌کنند.

«برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) تیرماه سال 1394 میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت .

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می سال گذشته (۱۸ اردیبهشت‌ماه 1397)  به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌ها علیه ایران را پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا احیا خواهد کرد.

دولت ترامپ که وعده داده بود به سرعت صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند در ماه‌های بعد از این تهدید عقب‌نشینی کرد و آبان‌ماه سال گذشته 8 کشور از جمله چین را از تحریم‌ها معاف کرد.

کاخ سفید علی‌رغم این اخیراً اعلام کرده قصد ندارد معافیت‌های مربوط به خرید نفت از ایران را که در اردیبهشت‌ماه سال جاری به پایان می‌رسند در ضرب‌الاجل جدید تمدید کند.

فارس
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار